Hallgassa élőben!

Megyék Csatája LoL – Ismerd meg közelebbről a döntősöket

Tíz játékos küzd meg hamarosan az Idézők Szurdokában a több százezer forintos nyereményekért.

Az izgalmas csoportkörök és az őrült rájátszás után megvan az a két csapat, amelyik megküzdhet az értékes díjazásért a Megyék Csatája – Országos E-sport Verseny League of Legends tornájának döntőjében.

A Budapesti Griffek és a Nógrádi Tollas Vitézek egy mindent eldöntő szériában esnek egymásnak december 19-én 11:30-as kezdéssel. Ismerjétek meg közelebbről a főszereplőket, azt a tíz játékost, akik kiharcolták a finálét maguknak és társaiknak.

Budapesti Griffek (Északi régió – 1. hely)

  • Felső ösvény – wAZIER: A veterán topos Aatroxával és Fiorájával bármikor képes meglepetést okozni, nem véletlen tagja már évek óta a profi magyar LoL mezőnyének. A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság második szezonjában az iTHR színeiben szerepelt, az Esports Balkan League kvalifikációjában a Takeover csapatát erősítette. 2015-ben szerepelt először offline versenyen, azóta töretlenül dolgozik azon, hogy minél szebb eredményeket érjen el.
  • Dzsungel – SanyaDau: A WiLD MultiGaminggel a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonjában az alapszakasz 3. helyét szerezte meg, a második szezonban a Wonder Stag Esports együttesével egészen a döntőig száguldott, ahol a Team Plague ötöse állította meg. A WiLDdal Esports Balkan League 3-4. helyezést ért el a 4. és 5. szezonban.
  • Középső ösvény – Sora: Több magyar csapatot megjárt, a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság második szezonjában a Royal Gamers csapatát erősítette. A KmK eSports szervezet égisze alatt az Esports Balkan League 8. szezonjának zárt kvalifikációjában harcol, mint az egyetlen magyar csapat tagja.
  • Alsó ösvény (lövész) – Matebuff: A legeredményesebb magyar lövész, aki már 2016-ban első helyet ünnepelhetett a WiLD MultiGaminggel az Esports Fest 2016 versenyén. Megnyerte a Magyar Elit Bajnokság 2. szezonját, nyert ESL SEE Championshipet a hetedik szezonban, kétszer döntőzött a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságban. Az Esports Balkan League-ben kétszer megosztott 3-4. helyen, egyszer 3. helyen végzett.
  • Alsó ösvény (támogató) – benen: Tagja volt az utolsó magyar csapatnak (WiLD MultiGaming), amelyik részt vett az Esports Balkan League alapszakaszának küzdelmeiben. Nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a fiatal támogató, most az első nagy tornagyőzelmét szerezheti meg.

Nógrádi Tollas Vitézek (Északi régió – 2. hely)

  • Felső ösvény – Kubu: Vizicsacsi és mumus100 mellett a harmadik olyan magyar felső ösvényes, aki stabilan megvetette a lábát a nemzetközi mezőnyben, bár karrierje elején még középső ösvényesként tartották számon. Játszott a Unicorns of Love-ban (EU), az eMonkeyzban (Spanyolország) és a Team Thrillben (Hollandia). A 2018-as V4 Future Sports Festivalon a 3-4. helyet szerezte meg a RIFT Esports csapatával, velük a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonjában a 4. helyen zárt.
  • Dzsungel – Túróstészta: A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság második szezonjában az Afterglow Esports együttesében remekelt, ugyanis megszerezték a bronzérmet. Emellett Kihívó rangban zárta a 10. rangsorolt LoL szezont. Shacója kötelező tiltás minden meccsen, ezzel a hőssel Európa egyik legjobbjaként tartják számon.
  • Középső ösvény – edru: WAZIER oldalán harcolt az iTHR színeiben a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság második szezonjában. Tryndamere-je messze földön híres, sajnos azonban a jelenlegi kompetitív metában nem elég erős a karakter, így jó eséllyel nem kerül elő a döntőben a közelharci hős.
  • Alsó ösvény (lövész) – Frenna: A népszerű streamer a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság második szezonjában a Grim Ravens csapatát erősítette, az ötödik helyet csípték meg a rájátszásban. Ő is tagja volt annak a RIFT Esportsnak, amelyik a 2018-as V4 Future Sports Festivalon a megosztott 3-4. helyen zárta a nemzetközi versenyt.
  • Alsó ösvény (támogató) – Zumei: Jannával elképesztő eredmények sorakoznak fel a streamer neve mellett. Rangsorolt szólóban az EUNE szerver legjobb 20 játékosa között szerepel, az EUW szerveren a Nagymester szinten gyűjti a győzelmeket. Janna kötelező tiltás ellene, de bebizonyította több alkalommal, hogy akár Alistarral, akár Leonával képes eldönteni a kritikus harcokat egy-egy szép akcióval.

Ne feledjétek, hogy december 19-én 11:30-tól a Megyék Csatája – Országos E-sport Verseny LoL döntőjében szoríthattok a Budapesti Griffeknek vagy a Nógrádi Tollas Vitézeknek. A közvetítéseket a Megyék Csatája Twitch csatornáján követhetitek. A megyekcsataja.hu oldalon további részleteket tudhattok meg a versenyről!