Hallgassa élőben!
2020. 06. 25. 06:30 | [email protected]

A szavakat pedig tettek követték. Juhász Rolandnak akadt már jobb teljesítményt hozott mérkőzése a húsz évet felölelő NB I-es pályafutása során, és emlékekből is bőven halmozott a Mol Fehérvár FC védője, a záróakkord nyomai mégis mélyebben megmaradnak, mint a korábbi sikerek.

Győztes góllal elköszönni több mint szép zárást jelent, különösen úgy, ha a bajnok az aktuális ellenfél.

„Viszlát, kapitány! Szép volt Roli!” – szerepelt kiírásként és hangzott több száz torokból a Ferencvárossal szembeni összecsapáson, ahol minden és mindenki adott volt ahhoz, hogy a pályafutása utolsó tétmeccsét játszó, 37. életévét július 1-jén betöltő hátvéd méltó módon búcsúzzon a székesfehérvári közönségtől, a lelátó népe pedig tőle.

A futball színpadáról vastaps közepette lesétáló ikonok esetében a számokkal való előhozakodás törvényszerű, mondhatni elkerülhetetlen. Így volt ez négy évvel ezelőtt is, amikor a válogatottbeli szereplés végére tett pontot a bekk. A nemzeti színekben 95 alkalommal szerepelt Juhászt a honi örökranglistán mindössze négyen múlják felül. Király Gábor (108 válogatottság), Dzsudzsák Balázs (105), Bozsik József (101) és Gera Zoltán (97) mögött zárni nem kis dicsőség, de „emberünk” talán még inkább kihúzhatja magát, ha rögtön hozzátesszük: Fazekas László (92), Grosics Gyula (86), Puskás Ferenc (85) és Garaba Imre (82) is az előzöttek sorába tartozik.

A 7339 napos időszakot magában foglaló NB I-es (és légiós) karrier a Tápiószecsőről indult labdarúgó számára három magyar bajnoki címet (MTK Hungária 2002/2003, Videoton FC 2014/2015, 2017/218) és négy belgiumi bajnoki aranyat (RSC Anderlecht) hozott, úgy, hogy 2010-ben az évtized legjobb magyar játékosának, 2008-ban, 2009-ben és 2013-ban az Év Magyar Játékosának választották – hogy csak a legkiemelkedőbb eredményekkel és elismerésekkel hozakodjunk elő a dicsőségekben meglehetősen gazdag érából.

A nagyszerű pályafutás érzelmekben gazdag távozással fejeződött be a magyar labdarúgóélet korszakos alakjának, aki még az Anderlecht játékosaként, a Bajnokok Ligájában is szerzett gólt, egyebek mellett az AC Milan ellen.

Az örömkönnyeket kedden este a Mol Aréna Sóstóban nem kellett megspórolni, ennek volt itt az ideje, miközben azt még nem tudni, milyen irányt vesz a játékteret elhagyó sportember.

Juhász Roland nyert, utoljára is.

A győztes típusok a zárszót is mindennél komolyabban veszik.

Címkék