Hallgassa élőben!
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Búcsúzott a Debrecen, nyert a Fradi, a bronzérem a Puskásé

Az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában negyedik lett a Mezőkövesd, könnyedén nyert az Újpest és a Kisvárda is.

Először bronzérmes a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Budapest Honvédot szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, ezzel megszerezte a harmadik helyet.

A felcsúti együttes története során először végzett a dobogón, ami egyben azt is jelenti, hogy a következő idényben indulhat az Európa-liga selejtezőjében.

Lendületesebben kezdte a mérkőzést a bronzéremre és ezzel a nemzetközi kupaindulásra hajtó Puskás Akadémia, mégis a vendégek szereztek vezetést a Costa Rica-i Mayron George révén, akinek ez volt az első NB I-es találata. Átvette a játék irányítását a Honvéd, a szünetig több veszélyes lehetősége is volt, a pihenőre azonban döntetlennel vonultak a csapatok, mert a 35. percben egy jobbról érkező beadás után Nagy Zsolt a kapuba fejelt.

A fordulást követően a felcsúti gárda igyekezett döntésre vinni a dolgot, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de a befejezéseknél a játékosok pontatlanok voltak vagy Tujvel védett. A hajrára fordulva alábbhagyott mindkét együttes lelkesedése, így szinte a semmiből született meg a Puskás győztes gólja: Luciano Slagveer jobbról, éles szögből bombázott a jobb felső sarokba.

A lefújást követően felcsúti örömünnep kezdődött, a játékosok és a szakmai stáb tagjai pezsgőben úszva ünnepelték a történelmi sikert, a harmadik hely elérését, valamint az Európa-liga-szereplés lehetőségét, majd átvették a bronzérmeket Mészáros Lőrinc klubelnöktől.

Győzelemmel zárt a bajnok FTC, negyedik a Mezőkövesd

Az idény meglepetéscsapataként számon tartott Mezőkövesd 1-0-s vereséget szenvedett a bajnok Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 33., utolsó fordulójában, így negyedikként zárta a szezont, és nem indulhat az Európa-ligában.

A kövesdieknek több pontot kellett volna gyűjteniük a Groupama Arénában, mint amennyit az előttük egypontos előnnyel harmadik Puskás Akadémia szerez a párhuzamosan zajló mérkőzésen a vendég Budapest Honvéd ellen. Miután a felcsúti csapat 2-1-re legyőzte a fővárosi riválist, a Mezőkövesdnek az sem lett volna elég a bronzérem megszerzéséhez, ha nyer.

A Ferencváros ezzel a sikerrel hazai pályán veretlen maradt az idényben, sőt, saját stadionjában immár 54 mérkőzés, 2017 áprilisa óta nem talált legyőzőre az NB I-ben.

A meccs után az FTC játékosai megkapták aranyérmüket Csányi Sándortól, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökétől.

Az összecsapás előtt Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója külön köszöntötte Leandrót, aki ezen a meccsen lépett pályára utoljára a zöld-fehér együttesben. A brazil származású játékos 1999-ben mutatkozott be az NB I-ben.

Nagy lendülettel kezdett a küzdelembe a vendégcsapat, amelynek több gólszerzési lehetősége is adódott, ám ezekkel nem tudott élni. A Ferencváros a folytatásban átvette az irányítást, és a félidő hajrájában a mezőnyfölénye góllá is érett.

A fordulás után mintha ismét erőre kapott volna a Mezőkövesd, de Dibusz kapuját nem tudták bevenni Kuttor Atilla tanítványai, a vezetőedző nehezen is viselte a sikertelen próbálkozásokat. A hátralévő időben kevés igazán említésre méltó esemény történt a pályán, de a Ferencváros összességében megérdemelten tartotta otthon a három pontot, és toldotta meg egy meccsel a hosszú ideje tartó veretlenségi sorozatát.

Botrányos meccsen búcsúzott a Loki

A Debrecen kiesett a labdarúgó-bajnokság élvonalából, miután az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a vendég Pakssal, amely ezzel bennmaradt.

A Debrecen mezőnyfölényével telt a találkozó első negyedórája, a Paks jól szervezett védelmével szemben azonban komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak. A vendégek aztán teljesen váratlanul vezetést szereztek, és a folytatásban magabiztosan őrizték előnyüket, kontratámadásaikkal pedig többször is zavart okoztak a Loki védelmében.

A szünet után is a DVSC birtokolta többet a labdát, mezőnyfölénye azonban helyzetekben nem nyilvánult meg. A hazai esélyeket egy óriási kapushiba hozta vissza, a menteni igyekvő Rácz ugyanis nem találta el a labdát, Trujic pedig az üres kapuba gurított. A bennmaradáshoz a Debrecennek még egy gólt szereznie kellett volna.

A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott is a házigazda, de Ferenczi lövése – már a hosszabbításban – a felső lécről a gólvonalra pattant, így maradt a döntetlen.

Rendõrök a pályán
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

A lefújás után az elkeseredett debreceni szurkolók a pályára rohantak, és számonkérték a játékosokon a gyenge teljesítményt, többüket meglökték és megpróbálták lerángatni róluk a mezt.

A pályára berohant debreceni szurkolók
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

A volt válogatott, debreceni Tőzsér Dániel pályafutása utolsó meccsét játszotta.

Könnyed győzelemmel biztosította bennmaradását az Újpest

Az utolsó, s már biztos kieső Kaposvár felett aratott sima győzelmével biztosította be élvonalbeli tagságát az Újpest a labdarúgó OTP Bank Liga szombati zárófordulójában.

A záróforduló előtt még az Újpest is veszélyeztetett volt, igaz, a lila-fehérek kieséséhez több, rendkívül meglepő eredménynek kellett volna születnie, többek között az egyik ilyen „feltétel” a már kiesett sereghajtó Kaposvár háromgólos sikere volt a Szusza Ferenc Stadionban. Tekintve, hogy a somogyiak az egész idényben négy pontot szereztek idegenben – egy győzelemmel és egy döntetlennel -, az Újpest-szurkolóknak nem kellett folyamatosan a többi mérkőzés eredményére figyelniük.

A legfontosabb kérdéseket gyorsan „le is rendezte” a lila-fehér csapat, amely a koronavírus-járványt követő újraindulás óta remeklő Simon Krisztián révén gyorsan vezetést szerzett, majd pillanatokkal a szünet előtt Novothny Soma találatával gyakorlatilag el is döntötte a három pont sorsát. A játékrész ráadásában a romokban heverő kaposvári védelem újra kapitulált, Simon sarokkal adott gólpasszt a csereként pályára lépett Bacsa Patriknak.

A fordulást követően sem lassított az Újpest, bő fél órával a befejezés előtt már öt volt a különbség, de a folytatásban – ugyan futószalagon érkeztek a hazai helyeztek – az eredmény már nem változott.

Miskolci győzelmével az élvonalban maradt a Kisvárda

A Kisvárda győzött szombaton a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, ezzel kiharcolta a bennmaradást az élvonalban.

A találkozónak a Kisvárda szempontjából volt nagy tétje, mivel a vendégek – akik az élvonalban még sosem győzték le a Diósgyőrt – csak pontszerzés esetén vehették biztosra, hogy bennmaradnak az élvonalban. Menetközben az egy ponttal mögöttük álló Debrecent is figyelniük kellett, amely egyidejűleg a Paksot fogadta. A hatalmas tétet igazolva a Kisvárda a nyolcadik percben megszerezte a vezetést, mire a hat meccs óta nyeretlen DVTK rákapcsolt, és több ígéretes helyzetet alakított ki.

A játékvezető a 36. percben dörgés, villámlás és felhőszakadás miatt az öltözőbe rendelte a csapatokat, és csaknem negyedórás várakozás következett. A folytatásban Márkvárt remek szabadrúgása a keresztlécen csattant, majd a szünet előtt a Kisvárda egy szerencsés góllal növelte előnyét.

Térfélcsere után is a miskolci együttes kezdeményezett, hamarosan már tíz szögletnél tartott, de nem sikerült szépítenie. Visszaesett az iram, majd a hajrára ismét felpörögtek a csapatok, de több gól már nem esett, így a Kisvárda a következő szezonban is az élvonal tagja marad.

Félpályás góllal mentett pontot a ZTE a Fehérvár ellen

A hazai csapat kezdett lendületesebben, mégis a Fehérvár szerzett vezetést a mérkőzés elején. A zalaiakat nem vetette vissza a bekapott gól, továbbra is támadólag léptek fel, viszont a vendégek ellenakciói is veszélyesek voltak, Hodzic pedig közel járt a duplázáshoz, de a kapufa kisegítette a hazaiakat. A szünetig maradt a nyílt sisakos küzdelem, mindkét kapu előtt adódtak komoly helyzetek, a nagyobb lehetőségek a ZTE-hez fűződtek, de valamennyi kimaradt.

A kék-fehérek a második játékrészt is lendületesen kezdték, de ahogy az elsőben, úgy ezúttal is hiába vezettek ígéretes támadásokat, nem sikerült egyenlíteniük. Az idő múlásával a ZTE fölénye meddővé vált, hiába volt nála többet a labda, veszélyes szituációt egyre kevésbé tudott kialakítani, sőt, Demjénnek kellett többször nagyot védenie Futács próbálkozásainál. Ennek ellenére egy nagyszerű egyéni teljesítménynek köszönhetően összejött az egyenlítés, ugyanis a csereként beállt Babati előbb saját térfélen labdát szerzett, majd a felezővonalat átlépve egy remekül kivitelezett lövéssel átemelte a kissé kint álló Kovácsot.

A hajrában akár mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, a ZTE-nél előbb Bőle hagyott ki fejjel egy ziccert, majd Mitrovic a bal kapufát találta telibe, a Fehérvár pedig harmadszor is lesgólt szerzett, de valamennyi alkalommal jól ítélt a bíró.

Forrás: MTI

Borítókép: a paksi Könyves Norbert (b) és a debreceni Kundrák Norbert a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC – Paksi FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. június 27-én

Dosszié
történelem
A Közlekedési Múzeumba kerül Horthy Miklós egykori étkezőkocsija
intim titkok / 2 éve
Nők és a szex: miért tűnik el a vágy?
A szexuális vágy csökkenésében igen gyakran hormonális változások játszanak nagy szerepet, de nem csak ez lehet az oka annak, ha egy nőnek nem megy a szex.
Gyász
Mély fájdalommal tudatom, hogy édesanyám VÁMOS JÁNOSNÉ Klotz Irén 84 éves korában elhunyt. Temetése 2022. március 08-án, a 13 órakor kezdődő gyászmise után lesz a pécsi köztemető kápolnájából. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk, hogy FÜGEDI ISTVÁN 71 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2022. március 8-án 14 órakor lesz a pécsi köztemetőben. Gyászoló szerettei
Fájdalommal tudatjuk, hogy HENGL ÁDÁM 89 éves korában elhunyt. Temetése 2022. március 7-én, hétfőn 15 órakor lesz a pécsváradi temetőben. Kérjük a részvétnyilvánítástól szíveskedjenek eltekinteni. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy TÜTTŐ JÁNOSNÉ Benkő Ilona 81. életévében elhunyt. Temetése 2022. február 23-án, a 12 órakor kezdődő gyászmise után lesz a pécsi köztemető kápolnájából. Gyászoló szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett édesanyám, anyósom, nagymamánk KOZÁK OTTÓNÉ Borbás Margit 2021. december 30-án, 88 éves korában elhunyt. Temetése 2022. február 21-én 12 órakor lesz a pécsi köztemető urnacsarnokából. Gyászoló lánya, veje, unokái
Fájó szívvel mondunk köszönetet minden kedves rokonnak, barátnak, főiskolai társaknak, ismerősöknek, akik felejthetetlen férjemet, édesapámat, apósomat, testvéremet, nagyapánkat, dédnagyapámat, unokatestvérünket, sógoromat, keresztszülőnket VAJDA JÓZSEF okleveles üzemmérnököt utolsó útjára elkísérték, részvétükkel, koszorúkkal, virágokkal, fájdalmunkat enyhítették. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk, hogy DR. KORONICS KÁROLY életének 79. évében elhunyt. Temetése 2022. február 14 én, a 14 órakor kezdődő szentmise után lesz a pécsi köztemető kápolnájából. A gyászoló család
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik EMBER GYÖRGYNÉ temetésen részt vettek és gyászunkban osztoztak. Külön köszönetet mondunk a Memento Temetkezés dolgozóinak a lelkiismeretes munkájukért. Svegál és Ember család
Tudatjuk mindenkivel, aki ismerte és szerette ANDRICS JÓZSEFNÉ "Postás" Gizi néni január 30-án, a 78. születésnapján itt hagyta fáradt és beteg testét. Aki szeretne a családdal együtt búcsúzni tőle, várjuk február 11-én, pénteken 14 órakor a Geresdlaki temető ravatalozójánál. Arra kérünk mindenkit, ne hozzanak se virágot, se koszorút, mert hamvai nem ott lesznek elhelyezve, hanem majd Pécsváradon a temetőben. A gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett halottunk KRAMMER JÁNOS pécsváradi lakos, 74 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2021. november 30-án, kedden 15 órakor lesz a pécsváradi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Kérjük a részvétnyílvánítástól szíveskedjenek eltekinteni. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk, hogy SÁSDI GYULA 77 éves korában elhunyt. Temetése 2021. december 1-én a 13 órakor kezdődő gyászmise után lesz a pécsudvardi temetőben. A gyászoló család
Mindazokkal tudatjuk, akik ismerték és szerették, hogy drága szerettünk VÁSÁRHELYI MIKLÓSNÉ életének 87. évében örökre itt hagyott bennünket. Temetése 2021. december 2-án 13.30 órakor kezdődik a pécsi köztemető kápolnájából. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy DÁVODI JÁNOSNÉ Matola Mária életének 87. évében elhunyt. Temetése 2021. december 3-án 10.30 órakor lesz a tésenyi temetőben. Gyászoló szerettei
Fájó szívvel tudatjuk, hogy LAKLIA JÁNOS kozármislenyi lakos 73 éves korában elhunyt. Temetése 2021. december 1-én a 10.30 órakor kezdődő gyászmise után 11 órakor lesz a kozármislenyi temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. A gyászoló család