Lepje meg szeretteit ezzel a finomsággal!
A puncsszelet igazi megosztó sütemény: van, aki él-hal érte, van, aki ki nem állhatja.
Ha a mindmegette.hu receptjét követi, garantáltan sikert arat majd a puncsszelet-rajongók körében.
Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg finomliszt
25 dkg zsír
20 dkg kristálycukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
2 dl tejföl
A töltelékhez:
3 dl víz
20 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
2 ek kakaó
1 ek rumaroma
A lapok lekenéséhez:
baracklekvár
A mázhoz:
1 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
2-3 ek málnaszörp
1 db citrom leve
1 csomag puncsos pudingpor
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és elfelezzük, majd az egyik bucit tovább felezzük. Egy 22×34 cm-es tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt teszünk, és az egyik lapot rányújtjuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt világosra sütjük.
- A másik lapot is kisütjük ugyanígy. A kisült tésztákat a papírral együtt emeljük le, és várjuk meg, amíg kihűl teljesen, mert különben összetörik! A megmaradt kisebb darab tésztát is kinyújtjuk, kisütjük – nem baj, ha összetörik, mert úgyis összetörjük a töltelékbe.
- A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük, és a darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a darált diót, a kakaóport és a rumaromát is.
- Az első réteg tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár, és ismét tészta. Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át álnni hagyjuk.
- Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított és átszűrt lekvárral lekenjük.
- Egy fém tálban a tojásfehérjét a porcukorral és a szörppel elkezdjük felverni, majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a citromlevet, a puncsos pudingport és a vajat is. Addig keverjük géppel, amíg jól be nem sűrűsödik. A lekvárral megkent tészta tetejére csurgatjuk, de gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar megköt. Késsel ne kenjük, mert maszatos lesz!